مايکروسافت ويژگي لمس سه بعدي را در اسمارت فون هاي ويندوزي استفاده خواهد کرد
در اخبار منتشر شده در فضاي اينترنت خبر از بکار گيري ويژگي ژست هاي سه بعدي حرکتي شبيه به کينکت در يکي از اسمارت فون هاي ويندوزي آينده مايکروسافت (نوکيا) به احتمال زياد محصولي با نام مک لارن است ، در ادامه با مشروح اين خبر گجت نيوز را همراهي کنيد .
کینکت از نقاط قوت کنسول ایکسباکس است و دقت بالایی در تشخیص محیط اطراف دارد. کینکت 2 حتی مچ دست را هم از فاصلهی چند متری شناسایی میکند. نوکیا و مایکروسافت حالا دو روح در یک بدن هستند و بعید نیست کینکت به دنیای گوشی هم وارد شود. مخصوصاً که گوگل با پروژهی تانگو و آمازون با استفاده از چند دوربین در جلوی گوشی، کارهای جالبی انجام دادهاند.
حتی سامسونگ هم با ویژگی Air Gestures که در گوشیهای رده اولی مثل گلکسی نوت 3 وجود دارد، امکان تغییر موزیک در حال پخش، پاسخگویی به تماسها و اسکرول در صفحات وب را فراهم کرده است. اما ایر جستچر سامسونگ در عمل دقت بالایی ندارد و در ضمن فاصلهی تشخیص انگشت کم است. به همین علت کاربردهای آن محدود شده است.
مایکروسافت برای نحوهی جدید تعامل چه فکرهای کرده است؟
موضوع این است که ابزاری با نام رمز McLaren (خودروساز معروف انگلستانی) در اواخر سال جاری میلادی توسط اپراتورهای مختلف تلفن همراه در آمریکا عرضه میشود که قابلیت شناسایی انگشتانی که در نزدیکی صفحه نمایش حرکت میکنند، را دارد. با شناسایی انگشتان امکان تعامل با گوشی برای کار با اپلیکیشنها و بازیها فراهم میشود.
منابع آگاه میگویند این تکنولوژی بین مایکروسافتیها به 3D Touch یا لمس سهبعدی معروف است، البته نام دوم آن Real Motion یا حرکت واقعی است. اما لمس سهبعدی کار تازهای نیست که نوکیا با قدم گذاشتن به دنیای کمپانی مایکروسافت به این تکنولوژی دست پیدا کرده باشد، بلکه چند سالی است روی آن کار میکند.
نکتهی دیگر که در ابتدا اشاره شد به گوشی لومیا 1020 و جانشین آن برمیگردد. شایعات حاکی از آن است که احتمالاً لومیا 1030 همان مکلارن مورد بحث است و در بدنهی پشتی آن هم مثل گوشی 1020، یک دوربین قدرتمند و بزرگ به چشم میخورد.
ویژگی مهم مکلارن این است که برای شکلگیری تجربهی تعامل سه بعدی از حسگر خاصی استفاده کرده که در ابتدا فقط و فقط برای محصولات مایکروسافتی یا به عبارتی نوکیایی قابل استفاده است. اما در عین حال مایکروسافت به جنبهی کاربردی هم بسیار اهمیت داده و با توسعهدهندگان بزرگ برای توسعهی نرمافزارها و بازیهایی که از لمس سهبعدی استفاده کنند، همکاری میکند.
کارهای زیادی میتوان با یک حسگر سهبعدی قوی انجام داد. مثلاً برای پاسخگویی به تلفن کافی است آن را به گوش خود نزدیک کنید، یا با گذاشتن تلفن روی میز به صورت برعکس، بلندگوهای آن فعال شوند. میتوان با گذاشتن گوشی در جیب تماس را قطع کرد، با تکان دادن سر به هشدار و زنگ گوشی پایان داد، با گذاشتن دست روی یکی از حسگرها، صدا را قطع کرد. شاید برخی از این قابلیتها در گوشیهای دیگر هم عملی باشد ولیکن دقت بالای یک حسگر سهبعدی، مسألهی دیگری است و پنجرهای به دنیای تعامل سهبعدی به روی کاربر میگشاید.
مایکروسافت یک نقشهی دیگر هم در سر دارد و آن تشخیص نحوهی گرفتن گوشی در دست کاربر است. مثلاً زمانی که در رختخواب هستید و به پهلو دراز کشیدهاید، عمودی گرفتن گوشی نسبت به زمین به این معنی نیست که میخواهید تصویر عمودی باشد! در این حالت کاربر احتمالاً میخواهد فیلم یا صفحهی وب را به صورت عریض مشاهده کند و نیازی به چرخش صفحه ندارد. با ژیروسکوپ فقط میتوان صفحه را در جهت عمود بر زمین چرخاند اما حسگر سهبعدی به چهرهی شما و جهت آن هم توجه میکند و تصمیم درست میگیرد. البته سامسونگ بسیاری از این امکانات را به کمک دوربین جلویی گوشی و مجموعه سنسورهای گوشی در اختیار کاربرانش قرار میدهد، اما همه این امکانات به لطف لمس سهبعدی دقیقتر صورت خواهد گرفت.
موضوع جالب توجه دیگر، استفاده از کنارههای گوشی برای تعامل با سیستم عامل است. البته این موضوع در گوشیهایی مثل گلکسی نوت 4 که شاید صفحه نمایش خمیده داشته باشند و بخشی از کنارهها جزئی از آن باشد هم مورد توجه است و بسیاری از سازندگان گوشی و تبلت، به راههای استفاده از لبهها برای انجام اعمالی مثل زوم یا افزایش و کاهش صدا فکر میکنند. مایکروسافت در این اندیشه به سر میبرد که با کشیدن انگشت روی یکی از دوربینها، عمل زوم را امکانپذیر کند و از طرفی با استفاده از همین دوربینها، کلید پاور هم حذف شود و به عبارت دیگر، گوشی به کمک دوربین روشن شود.
قبلاً مایکروسافت تصمیم گرفته بود که 3D Touch را به همراه ویندوزفون 8.1 و ابزاری به نام Goldfinger که مثل همیشه از محصولات نوکیاست، معرفی کند. اما برای بروزرسانی بیشتر و بهتر، موضوع به تعویق افتاد. هنوز هم انگشتطلایی یا Goldfinger نوکیا وجود خارجی دارد اما فقط در دستان ماهر توسعهدهندگان است و نقش یک ابزار مهندسی را بازی میکند. احتمالاً این گوشی هم پس از تغییرات لازم، شرایط ظهور مکلارن را فراهم میکند.
نکتهی کلیدی دیگر در مورد تجربهی لمس سهبعدی این است که میبایست چندین مورد تغییر در رابط کاربری ویندوز فون لحاظ شود. مثلاً در ویدیوی زیر MixView را میبینید که با استفاده از لمس سهبعدی و حرکت انگشت در هوا، انتخاب کاشی اصلی و نیز لمس آن برای باز شدن دیگر کاشیهای اپ مربوطه را ممکن میکند.
در اپلیکیشن فیسبوک هم کاشی پیام و تماس تلفنی نمایان میشوند و کاربر میتواند به سرعت با مخاطبین پین شده ارتباط برقرار کند. در واقع کاشیهای متحرکی که روی صفحه پراکنده شدهاند، از دل یک کاشی یا اپ بیرون آمدهاند تا تجربه ناب سهبعدی را به کاربر هدیه دهند؛ استفاده از کاشیها با لمس سهبعدی هم جذاب است و هم ساده و کاربردی. این شیوهی نمایش کاشیها شبیه به MixView در سرویس موسیقی و ویدیوی Zune است. در این شیوهی نمایش سرویس Zune هم تصویر خواننده یا هنرمند در وسط صفحه قرار میگیرد و توسط چندین تصویر دیگر احاطه میشود.
به نظر شما مایکروسافت در جدال با گوگل و آمازون و حتی دیگر سازندگان که احتمالاً در فکر معرفی ابزاری با دوربینهای مختلف و حسگر سهبعدی هستند، موفق ظاهر میشود و میتواند تجربهی کاربری قویتری ارایه کند؟ دقت حسگر مایکروسافت را چطور ارزیابی میکنید؟
منبع : theverge
منبع : گجت نیوز | gadgetnews.ir
تعداد بازديد : 83
تاریخ انتشار: ساعت:
برچسب ها : mclaren windows phone kinect windows phone 8 1 3d touch real motion gdr1 nokia mclaren نوکیا مایکروسافت مک لارن لمس دسه بعدی منبع : گجت نیوز | gadgetnews,ir,